divendres, 21 d’octubre del 2011

Prezi Creative Commons


Linko un PREZI que he fet referent a les llicències Creative Commons.
Aquestes llicències permeten a l'autor cedir alguns dels drets d'explotació de l'obra associada a la llicència. Ja sigui ús, modificació...
Totes les llicències CC

- - Permeten la còpia o reproducció, la distribució i la comunicació de l'obra sempre que, com a mínim, se'n reconegui l'autoria.

- - Són d'àmbit mundial i no exclusives, i la cessió de drets que impliquen és sense dret a remuneració.

- - Deixen ben clars els termes de la llicència en copiar o distribuir l'obra. Finalment, afegir que

M'agradaria destacar que el projecte de les llicències no és un projecte acabat, sinó que sempre és viu.(Ara som a la versió 2.5) i que Creative Commons té altres projectes com, per exemple:

- CCMixter (http://ccmixter.org/), dedicat a la remescla d'obres musicals,

- Science Commons (http://sciencecommons.org/), que pretén adaptar el projecte de les llicències a l'àmbit de la recerca científica, per fer arribar el coneixement científic a tot arreu.

Cal saber que s'han creat eines específiques per indicar que els continguts d'una web estan subjectes a una d'aquestes llicències, com ara el connector (plugin) MozCC (http://www.yergler.net/projects/mozcc/), o s'han creat seccions específiques en alguns cercadors, com ara Yahoo (http://search.yahoo.com/cc). Aquest tercer format de la llicència no en limita l'ús a materials digitals, perquè els textos legals estan pensats per a continguts i no pas per a suports; per tant, una obra en paper o en format digital pot utilitzar la mateixa llicència.

Webgrafia:

Juan, Ignasi Labastida i. bid. [En línia] desembre / 2005. [Data: 13 / octubre / 2011.] http://www.ub.edu/bid/15labast.htm.