divendres, 4 de desembre del 2009

Conferència Web 2.0

Se’ns ha demanat que fem un resum dels punts més destacables tractats a la conferencia d’Internet 2.0 que va tenir lloc a la Setmana d’Activitats Extraordinàries de la universitat.

Donat que no vaig poder assistir-hi per raons mèdiques, he cercat informació sobre el concepte i he dut a terme una síntesi personal.

La Web 2.0 presenta una segona versió d’Internet. Originàriament els usuaris eren limitats i tenien una participació passiva. Els continguts a la xarxa, eren gestionats i penjats per un webmaster i els usuaris únicament podien visualitzar-los o descarregar-los. La Web 2.0 aporta, principalment una participació activa de l’usuari.

Vegem quins altres canvis ofereix:



- Els usuaris s’han multiplicat.

- La informació penjada a la red prové tant de webmasters com d’usuaris

- Els usuaris d’internet poden comunicar-se activament

- La informació penjada a la red amplia els seus recursos: imatges, videos, audios, textos, jocs..

- Es proposa software lliure de suport que permet compartir arxius

- Els usuaris poden participar de la informació, modificar-la, etc

Òbviament aquesta millora presenta certs inconvenients. Com ara la Infoxicació. La dubtosa veracitat de part de la informació cercada per falta de documentació de les fonts d’aquesta. Per això és molt important, en les nostres aportacions, deixar constància de les fonts!


A continuació deixo un link d'un Mapa conceptual en el que consultar alguns dels tipus i programes de suport que ofereix la web 2.0. Es tracta del mateix mapa que veureu a continuació, però val la pena descarregar-lo per acceddir als links i ampliar-lo visualment. ( A la descripció de Slideshare ja n'especifico l'orígen)

Per acabar, he incrustat aquest PowerPoint que descriu les aportacions de la web 2.0 i hi afegeix enllaços als programes. Trobo que és molt útil.
Escuchar, ver, escribir y crear en la Web 2.0
View more presentations from AnaBasterra.

Trobo que la web 2.0 ha estat un encert. Ha proporcionat moltíssimes eines tant d’educació, comunicació, informació, oci...

Ara només cal prendre certes mesures perquè la propera web. La 3.0 sigui encara millor. Alguna d’aquestes podrien ser: Cercar què “falla” a la web 2.0 per procurar millorar-la, innovar el contingut o procurar que es mantingui dinàmica