dimarts, 22 de desembre del 2009

Exposició Territori: Llegendes a Irlanda



Deixant de banda el resultat de l’exposició que vaig comentar ahir, us explicaré com estava organitzada.
Per parelles havíem de centrar-nos en un tema i desenvolupar una exposició amb suport audiovisual que tingués una durada de 6 minuts ampliable a 7.

Nosaltres vam triar l’origen de les llegendes a Irlanda i la seva influència en l’actualitat. I vam procurar utilitzar tots els recursos que poguéssim dels apresos a COED i TIC.

El treball es dividia en 3 parts:

1ª: Situació geogràfica d’Irlanda i origen de les llegendes.
Projectàvem un vídeo creat partint del programa de googleearth, afegint-hi imatges d’Irlanda i un cmaptools. Mentre feia l’exposició oral.
A continuació us adjunto el vídeo creat i un Sitepal. Si els cliqueu alhora podeu visualitzar com va estar l'exposició.







2ª: Exemplificació mitjançant un vídeo del possible origen d’una llegenda.
Aquest vídeo el vam rodar nosaltres.

Sinopsis: El protagonista, borratxo, seu. Es treu la beina perquè no el molesti i surt darrera d’una noia que veu al bosc. Perseguint-la cau, a terra, troba un penjoll i un crani. Espantat marxa corrents i arriba a casa. On fa una versió lliure dels fets per justificar el seu retard i l’absència de la beina.( Beina és la funda de cuir on es guarden armes de fulla:espases, ganivets..)

A continuació hi adjunto el vídeo perquè el pugueu gaudir



Volia fer alguns apunts. A la seva versió,el protagonista hi afegeix l’aparició de morts, d’una Banshee i una mà que li fa entrega del penjoll.
La història es desenvolupa el dia de Halloween, anomenat pels Irlandesos Samain. Segons la seva tradició, en aquella nit s’obria la porta que separava el món dels morts del dels vius. I aquests podien apropar-s’hi.
Els Irlandesos, van iniciar aquesta tradició, buidaven naps i hi col•locaven brases a dins per il•luminar-se. ( Al vídeo veiem com les dones estan buidant naps). Més endavant quan van emigrar a Amèrica van començar a utilitzar carbasses.

3ª: Influència de les llegendes al món actual. Pel que fa a:
- Tradicions
- Literatura, cinema i música
S’exposaven mitjançant un PowerPoint amb animacions.